Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@09:56:50 GMT

سحرخیز باشیم یا شب‌زنده‌دار؟

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۹۸۲۸۱

سحرخیز باشیم یا شب‌زنده‌دار؟

آفتاب‌‌نیوز :

«تحقیقی جدید نشان می‌دهد اگر سحرخیزید، ممکن است کمتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی شدید باشید. چندین مطالعه درباره چرخه خواب و بیداری شبانه‌روزی بدن نشان داده است که سحرخیز بودن با کاهش خطر افسردگی مرتبط است. اما این مطالعات مشاهده‌ای (محقق به‌ صورت غیر فعال فقط وقایع را مشاهده یا آنها را تحلیل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مداخله‌ای روی افراد مورد مطالعه انجام نمی‌شود) بوده‌اند، بنابراین نمی‌توانند ارتباط علت و معلولی را ثابت کنند.

به‌ عنوان مثال افرادی که سحرخیزند ممکن است رفتارهای بهداشتی یا سبک زندگی‌ای داشته باشند که خطر ابتلا به افسردگی را کاهش می‌دهد؛ ممکن است رژیم غذایی سالم‌تری داشته باشند، بیشتر ورزش کنند یا بیماری‌های کمتری مانند دردهای مزمن داشته باشند که با افسردگی مرتبطند. همه این عوامل و بسیاری دیگر ممکن است با کاهش خطر ابتلا به افسردگی مرتبط باشد، نه فقط سحرخیزی. علاوه بر این، افسردگی خود باعث اختلالات خواب می‌شود، بنابراین ممکن است افسردگی دلیل شب‌زنده‌داری باشد، نه شب‌زنده‌داری دلیل افسردگی!

با این‌ حال تحقیق جدید شواهد قانع‌کننده‌تری ارائه می‌دهد که نشان از این دارد زود خوابیدن و زود بیدار شدن، به تنهایی و مستقل از سایر عوامل، می‌تواند از افسردگی جلوگیری کند.

این تحقیق جدید که در JAMA Psychiatry (مجله پزشکی ماهانه انجمن پزشکی آمریکا) منتشر شده است، از روش تحقیقاتی به نام تصادفی‌سازی مندلی (گرگور مندل سال ۱۸۶۵ توانست قوانین حاکم بر انتقال صفات وراثتی را که حاصل آزمایش‌های او روی گیاه نخودفرنگی بود، شناسایی کند. نتایج آزمایش‌ها درباره پیش‌بینی‌های انتقال صفت‌های جانداران، لقب پدر دانش ژنتیک را برایش به ارمغان آورد و قانون‌های او امروزه به قانون‌های وراثت مندلی معروف است) استفاده می‌کند که به تشخیص روابط علل و معلولی کمک می‌کند.

با تصادفی‌سازی مندلی، محققان می‌توانند گروه‌های زیادی از افراد را بر اساس تنوع ژنتیک، مستقل از سایر ویژگی‌های مربوط به وضعیت سلامتی یا رفتاری مقایسه کنند. در این مورد - تمایل به این که جغد شب باشی یا سحرخیز - صفات ارثی‌اند که به‌ صورت تصادفی،‌ در طول رشد در رحم تخصیص می‌یابند.

بیش از ۳۴۰ گونه ژنتیکی مرتبط با ریتم خواب شبانه‌روزی شناسایی شده است و محققان می‌توانند گروه‌های بزرگی از افراد دارای گونه‌های ژنتیکی سحرخیزی را با گروه‌های فاقد آن مقایسه کنند. در اصل، طبیعت این آزمایش تصادفی را برای آنها تنظیم کرده است.

در این تحقیق، دانشمندان از دو پایگاه داده ژنتیکیِ بیش از ۸۰۰ هزار بزرگسال برای انجام تحقیق تصادفی مندلی درباره ریتم شبانه‌روزی و خطر ابتلا به افسردگی استفاده کردند.

این پایگاه‌ها نه‌تنها شامل اطلاعات ژنتیکی بودند، بلکه داده‌هایی هم درباره موارد تشخیص افسردگی شدید، اطلاعات مربوط به زمان خوابیدن و بیدارشدن، اطلاعاتی که خود افراد ارائه داده بودند و سوابق آزمایشگاهی خواب به دست می‌دادند که محققان از آنها برای پایش و رصد نقطه میانی خواب (نقطه بین زمان شروع خواب و بیدار شدن) استفاده کردند؛ معیار علمی مفیدی برای تشخیص گرایش‌های خواب افراد.

به عنوان مثال فرد سحرخیزی که تمایل دارد ساعت ۱۰ بخوابد و ساعت ۶ از خواب بیدار شود، نقطه میانی خوابش ۲ صبح است. آنها دریافتند در افراد دارای عامل ژنتیکی سحرخیزی، هر ساعتی که نقطه میانی خواب به عقب کشیده شود (مثلا اگر ۲ صبح است، به یک صبح تغییر یابد) ۲۳درصد خطر ابتلا به افسردگی شدید را پایین‌تر می‌آورد.

دکتر تیل رونبرگ، متخصص کرونوبیولوژی که در این تحقیق نقش نداشت، گفت نقص این تحقیق این بود که دانشمندان هیچ اطلاعاتی در مورد زمانی که این افراد مجبور بودند برای کار یا سایر تعهدات خود از خواب برخیزند، نداشتند. او گفت حتی با تصادفی‌سازی مندلی، آنان نمی‌توانند این واقعیت را توجیه کنند که شب‌زنده‌داران اغلب باید خیلی زود به محل کار خود بروند، که به خودی خود ممکن است به افسردگی کمک کند. او گفت: «آنان از داده‌های خود نتیجه‌گیری درستی کرده‌اند، اما زندگی پیچیده‌تر از آن است.»

دکتر ایاس داگلاس، از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو و از نویسندگان اصلی این تحقیق گفت: «اگر جغد شب هستید، آیا تغییر عادت‌ها افسردگی یا خطر ابتلا به آن را کاهش می‌دهد؟ لزوما نه.»

به گفته او، این تحقیق گروه‌های زیادی از افراد و نه تک‌تک افراد را بررسی می‌کند.

به گزارش نیویورک‌تایمز، او گفت: «این داده‌ها به ما می‌گوید روندهای خاصی در جامعه - مانند استفاده از تلفن‌های هوشمند و سایر وسایل دارای نور آبی در شب که باعث می‌شوند دیر بخوابیم - ممکن است بر میزان افسردگی در مردم تأثیر بگذارد. این نتایج بیانگر این نیست که اگر زودتر بخوابید، از افسردگی خلاص می‌شوید. کشف این که کدام مداخله در کدام جمعیت موثر است، به آزمایش‌های بالینی نیاز دارد.»

او همچنین گفت: «در حالی که اطلاعات ما نمی‌گوید نقطه مطلوب کجاست، من می‌گویم اگر شما جغد شب هستید، به ویژه کسی که مجبور است زود بیدار شود، جلو انداختن زمان خواب حدود یک ساعت یا بیشتر مداخله‌ای ایمن است که ممکن است برای سلامت روان شما مفید باشد.»

منبع: روزنامه شهروند

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سحرخیزی افسردگی خطر ابتلا به افسردگی شب زنده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۸۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر روز قهوه بخوریم یا نه؟

به گزارش خبرآنلاین ؛یک فنجان قهوه در روتین صبحگاهی بسیاری از مردم گنجانده شده است و قبل از اینکه حتی به انجام کار دیگری فکر کنند، آن را می نوشند و برای دیگران، هیچ چیز مانند یک دمنوش سرد یا لاته در وسط روز برای غلبه بر احساس خواب آلودگی نمی تواند باشد.

سلامت نیوز در خبری نوشت:طبق وزارت کشاورزی، قهوه منبع طبیعی فسفر و منیزیم است؛ این نوشیدنی سرشار از آنتی اکسیدان ها است که می تواند فواید سلامتی چشمگیری داشته باشد.

اگر شما یکی از افرادی هستید که هر روز قهوه می نوشید و به این فکر می کنید که این عادت چه بلایی سر بدن شما می آورد، به خواندن ادامه دهید تا در مورد این موضوع مهم بیشتر بدانید.

فواید قهوه برای سلامتی

بسته به نحوه سرو، قهوه می تواند اثرات بسیار شگفت انگیزی برای سلامتی داشته باشد:

انرژی بیشتر

دانه های قهوه حاوی کافئین است، یک محرک طبیعی که می تواند به شما کمک کند انرژی بیشتری داشته باشید. به طور خاص، این ترکیب سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کند و به افراد کمک می‌کند تا کمی بیشتر حرکت کنند.

گوارش بهتر

نوشیدن یک فنجان قهوه یا هر نوشیدنی حاوی کافئین می تواند انرژی شما را افزایش دهداما همچنین ممکن است احساس نیاز به اجابت مزاج و دفع ادرار را در شما ایجاد کند.

ثابت شده است که مصرف قهوه تحرک کولون یا حرکتی که در دستگاه گوارش شما رخ می دهد را تحریک می کند و برخی از داده‌های منتشر شده در Nutrients در سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه به لطف این تحریک تحرک روده بزرگ، میل به اجابت مزاج را در حدود یک سوم جمعیت افزایش می‌دهد.

خلق و خوی بهتر

بسیاری از دوستداران قهوه موافق هستند که یک فنجان قهوه خوب بلیط خوشبختی است.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ منتشر شده در مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی پایه و بالینی نشان داد که بزرگسالان سالم ۳۰ دقیقه پس از مصرف کافئین خلق و خوی بهتری را تجربه کرده اند. علاوه بر این، نوشیدن قهوه معمولی منجر به بهبود خلق و خوی بیشتر و قابل توجهی نسبت به نوشیدن نوشیدنی بدون کافئین شد.

کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر

قهوه همچنین حاوی تعدادی ترکیبات پلی فنلی فعال زیستی است که ممکن است از جنبه های خاصی از سلامت ما، از جمله سلامت مغز ما حمایت کند و برخی از شواهد منتشر شده در سال ۲۰۲۱ در مجله بین المللی علوم مولکولی نشان می دهد که مصرف قهوه ممکن است با کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری های عصبی مانند بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون و زوال عقل مرتبط باشد.

کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی

آیا باور دارید که نوشیدن قهوه به سلامت قلب شما کمک کند؟ بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ که در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی منتشر شد، مصرف معمول ۳ تا ۵ فنجان قهوه در روز با کاهش ۱۵ درصدی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.

عملکرد بهتر تیروئید

مطالعه ای در سال ۲۰۲۳ که در مجله تغذیه منتشر شد، ارتباط بالقوه ای بین مصرف متوسط کافئین و بهبود عملکرد تیروئید در میان افراد مبتلا به اختلالات متابولیک نشان داد.

به طور خاص، مصرف کافئین بین ۹.۹۷ و ۲۶۴.۹۷ میلی گرم در روز به طور مثبتی با سطح سالم هورمون محرک تیروئید مرتبط بوده است.

خطرات احتمالی

واضح است که مصرف قهوه با برخی از مزایای بسیار چشمگیر مرتبط است اما قهوه نوشیدنی مناسبی برای همه نیست.

اضطراب

بر اساس تحقیقات سال ۲۰۲۰ که در Nutrients منتشر شده است، مصرف بیش از حد کافئین با افزایش خطر ابتلا به اضطراب مرتبط است. مطالعه دیگری که در سال ۲۰۲۱ در Cureus برای ارزیابی دانشجویان منتشر شد، نشان داد که مصرف بیشتر کافئین با اضطراب و همچنین با اختلالات خواب و اشتهای ضعیف مرتبط بوده است.

افزایش خطر شکستگی

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، پوکی استخوان ضعیتی است که تقریباً ۲۰٪ از زنان بالای ۵۰ سال را تحت تأثیر قرار می دهد. ابتلا به پوکی استخوان می تواند خطر شکستگی استخوان را در افراد افزایش دهد که می تواند کیفیت زندگی آنها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

بر اساس برخی داده ها، مصرف قهوه با اثرات منفی بر سلامت استخوان همراه است. یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز منتشر شده در سال ۲۰۲۲ در Osteoporosis International نشان داد که ممکن است یک رابطه وابسته به دوز مصرف قهوه و بروز شکستگی لگن وجود داشته باشد، به این معنی که هر چه قهوه بیشتر مصرف شود، خطر شکستگی بیشتر می شود.

عوارض احتمالی بارداری

سازمان های متخصص، مانند کالج آمریکایی متخصصین زنان و زایمان، پیشنهاد می کنند که مصرف روزانه ۲۰۰ میلی گرم کافئین در دوران بارداری خوب است. با این حال، شواهد جدید نشان می دهد که حتی کمی کافئین ممکن است با خطراتی همراه باشد.

یک متاآنالیز در سال ۲۰۲۱ که در BMJ Evidence-Based Medicine منتشر شد، نشان داد که از ۱۷ متاآنالیز، ۱۴ تای آنها نشان داد که مصرف کافئین در دوران بارداری با افزایش خطر سقط جنین، مرده زایی، وزن کم هنگام تولد مرتبط بوده است.

هنگام تعیین اینکه آیا کافئین برای مصرف در دوران بارداری بی خطر است، همیشه به طور پیش فرض به توصیه پزشک خود عمل کنید.

فشار خون بالا

مصرف منظم قهوه اغلب با اثرات مثبت و منفی بر فشار خون همراه است.

در حالی که مصرف کوتاه مدت ممکن است باعث افزایش جزئی و موقتی در فشار خون شود، مطالعاتی مانند مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۲ در فشار خون منتشر شد، نشان می‌دهد که مصرف طولانی‌مدت قهوه منجر به افزایش مداوم یا خطر ابتلا به فشار خون بالا نمی‌شود.

با این وجود، پاسخ‌های فردی به قهوه ممکن است متفاوت باشد و کسانی که شرایط سلامت خاصی دارند یا مستعد ابتلا به فشار خون هستند باید با یک متخصص مشورت کنند.

وابستگی

از آنجایی که کافئین موجود در قهوه یک داروی محرک است، کسانی که به طور معمول کافئین را از قهوه، چای یا هر چیز دیگری می نوشند، ممکن است وابستگی فیزیکی، عاطفی و روانی به آن پیدا کنند. علاوه بر این، مصرف کنندگان قهوه ممکن است سندرم ترک کافئین را تجربه کنند که می تواند منجر به سردرد و سایر اثرات نامطلوب شود.

چه افرادی نباید قهوه بخورند؟

الیزابت شاو، متخصص تغذیه جهانی می گوید: «تحقیقات نشان می دهد که مصرف متوسط قهوه (معمولاً ۳ تا ۴ فنجان در روز) در افراد سالم خطر قابل توجهی برای سلامتی ندارد و ممکن است در واقع فوایدی را به همراه داشته باشد.

او افزود: «به یاد داشته باشید، هر چند تغذیه شخصی کلیدی است و اینکه چگونه کافئین به صورت فردی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد بسیار گسترده است. اگر به کافئین حساس هستید، تعداد فنجان قهوه خود را حداکثر یک یا دو فنجان نگه دارید.»

در حالی که قهوه فواید متعددی برای سلامتی دارد، افراد خاصی باید آن را محدود کنند یا از آن اجتناب کنند. این شامل افراد دارای معده حساس یا افرادی که مستعد ابتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) هستند، می شود، زیرا کافئین می تواند تولید اسید را تحریک کند.

کسانی که باردار هستند و همچنین افراد مبتلا به اختلالات خواب، اضطراب یا کمبود آهن یا کم خونی ناشی از فقر آهن نیز ممکن است بخواهند مصرف خود را محدود کنند، زیرا قهوه می تواند جذب آهن را مهار کند.

در نهایت، بر اساس بررسی سال ۲۰۲۱ منتشر شده در Pharmaceuticals اگر داروهایی برای درمان اختلالات تیروئید مصرف می‌کنید، مانند لووتیروکسین، مهم است که قهوه را محدود کنید یا از آن اجتناب کنید، زیرا می‌تواند با این دارو تداخل داشته باشد،

سوالات متداول

مزایا و معایب قهوه چیست؟

قهوه مزایا و معایب خود را دارد. از جنبه مثبت، قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است که ممکن است فوایدی مانند تقویت عملکرد مغز و کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله آلزایمر و پارکینسون را ارائه دهد.

با این حال، قهوه دارای معایبی نیز می باشد، مانند ارتباط آن با افزایش خطر بی خوابی و اضطراب در میان برخی افراد.

آیا نوشیدن هر روز قهوه برای شما مضر است؟

نوشیدن قهوه هر روز بد نیست. مگر اینکه توسط پزشک به شما توصیه شده باشد که مصرف را به دلایل خاص پزشکی محدود کنید (مانند بارداری یا اگر زن هستید و به شما گفته شده است که خطر شکستگی بالایی دارید).

آیا بهتر است قهوه ننوشیم؟

برای افراد به طور کلی سالم، اگر از نوشیدن قهوه لذت می برند، ادامه این کار بی خطر به نظر می رسد، تا زمانی که بیش از حد قهوه ننوشند.

سالم ترین راه برای نوشیدن قهوه چیست؟

بهترین گزینه این است که آن را ساده و بدون هیچ گونه قند یا چربی اضافه میل کنید. اگر این امکان پذیر نیست، افزودن مقداری شیر ۲ درصد، شیر جو دوسر یا سایر جایگزین های لبنی کم قند می تواند مقداری بافت خامه ای و مغذی به مخلوط اضافه کند بدون اینکه مقدار زیادی چربی یا شکر همراه داشته باشد.

نوشیدن چند فنجان قهوه در روز مفید است؟

به طور متوسط، حداکثر ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز یا تقریباً ۴۰۰ میلی گرم کافئین، برای اکثر بزرگسالان بی خطر در نظر گرفته می شود و می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد.

با این حال، تحمل فردی ممکن است متفاوت باشد، و اثرات بالقوه سلامتی می تواند به عوامل مختلفی مانند سن، شرایط سلامت موجود و سبک زندگی بستگی داشته باشد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904354

دیگر خبرها

  • قاتل حافظه زنان؛ 100 برابر کُشنده‌ تر و سمی‌ تر از آلزایمر!
  • خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این افراد کمتر است
  • هر روز قهوه بخوریم یا نه؟
  • از رویداد هفته آینده گوگل چه انتظاری داشته باشیم؟
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • برای کاهش وزن در خواب این نوشیدنی‌ها را امتحان کنید
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • چهار معیار مهم سلامتی در ساعت‌های هوشمند
  • کارل هاینتس رومنیگه: زنده ماندن در برنابئو سخت اما ممکن است